Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

 Освен с кмета на града Таня Христова и с представители от листата на ГЕРБ,  днес бившият министър на МВР Цветан Цветанов разговоря с габровци на централната търговска улица.

Той похвали Габрово, който е за пример в страната по усвояване на средства от еврофондове и става все по-красив и уютен град. "Хората от ГЕРБ в Габрово се отказват от предизборни концерти и скъпи показни изяви, особено след като ръководството на партията дари чрез Червения кръст 100 000 лв. за възстановяване щетите по домовете на пострадали от областта от урагана", каза Цветанов.

"Нямането на политически аргументи  доведоха до предизборна кампания на компромати и противопоставяне. Аз не искам да падам на нивото на Сергей Станишев. Той избързва с твърдения, които не са доказани. Когато всички проверки по подслушванията приключат, няма да има констатирани нарушения във варианта, за който сега се твърди. В този период дори не съм бил министър на вътрешните работи", каза в Габрово Цветан Цветанов. Той посети областта като част от предизборната си обиколка в страната.

Според него всички тези скандали с подслушването  ще доведат до затриване на специалните служби. "А те са в услуга на обществото, работят за предотвратяване на тероризъм, отвличания, тежки престъпления. Но когато всеки може да излезе и да говори за способите методите на тези служби, той информира и запознава в детайли организираната  престъпност. Жал ми е за служителите на МВР, сега те се демотивирани и разочаровани. Организираната престъпност има най-голям интерес от подобни скандали. В момента нейните представители потриват ръце и много добре си партнират с подобни политически лидери, които публично дискредитират системата на МВР, каза още Цветанов.

"Бях в Брюксел, точно когато бе подаден сигнала за подслушванията. Говорихме с колегите  от ЕНП. Не само, че не усетих негативно отношение, напротив получих пълна подкрепа, каза още Цветан Цветанов. Думите му са по повод изявленията на Станишев във вторник, че имало партии в Европейския съюз, които твърдели, че при този скандал с подслушването е недопустимо Цветанов да остане председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той  не смята да се отказва от участието си в предизборната кампания, нито от водачеството на листи, както настояват БСП, ДПС, Атака и други партии.

"Никъде не е доказано, нито в изнесеното от прокуратурата се твърди, внушението, които прави Станишев. Никога не съм си и помислял да разпореждам незаконно използване на подслушвателни средства. А Сергей Станишев има най-малко основание да говори. Мисля, че той все още е подсъдим. Делото за загубените секретни документи от него в качеството му на премиер, доколкото знам, не е приключило", аргументира се бившия вътрешен министър.


Теми с продължение
News management powered by Xpression News