Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

 На 22 април, Деня на Земята  на пл. Възраждане, на традиционния   екобазар в Габрово билкар номер 1 в България Емил Елмазов  ще представи за пръв път пред публика новата здравословна напитка "Меча сила".  Името идва от основните съставки на еликсира -  мед и боровинки, които са основната храна на мечките. Питието е не само природосъобразно и полезно, но може да се приготви и вкъщи. Елмазов не крие  точната рецепта и технология на приготвяне и ще мечия елексир на място.

На екобазара ще представят още биологично чист мед, уникални натурални екологични продукти за здраве и красота - напитки, хранителни добавки и цветна козметика с алое. На щандовете на екобазара ще демонстрират направата на домашен сапун с натурални добавки, ще обучават как се меси вкусен домашен хляб с квас. Габровският оздравителен център ще демонстрира различни видове йога,  масажни и детоксикиращи процедури.

Подложки за топли напитки от стари коркови тапи, картички и картини от рециклирана хартия, стари бутилки,  облечени в кожа, кутийки от кока кола и минерална вода, превърнати в моливници, късметлийско камъче или поставка за великденско яйце, ще представят потребителите на Дневен център за възрастни хора с увреждания- Габрово.

Като в  популярната приказка „Сливи за смет“ габровци ще получат символични, но симпатични подаръци за предадените изхабени батерии.

Идеята е да  покажем как можем да живеем в хармония със себе си и със Земята, казват организаторите на екологичното събитие.

Снимка - Председателят на Съюза на билкарите Емил Елмазов


Теми с продължение
News management powered by Xpression News