Габрово ДНЕС
Новините от Габрово и региона

 Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Томислав Дончев, Цветомир Михов и Добромир Проданов, заедно с общински съветници от ГЕРБ, се включиха активно в пролетното почистване на града. Те почистиха коритото на река Янтра в района на паметника на Рачо Ковача, където системно се събират битови отпадъци, изхвърлени в горните участъци на реката. Това е мястото, което водачът на листата Томислав Дончев системно поддържаше, заедно с екипа си, през годините, в които беше кмет на Габрово. „По стар навик започваме чистенето от коритото на реката и ще продължим на други места, където има нужда”. Във връзка с призива, който Дончев отправи още в началото на предизборната кампания към всички 170 кандидати за народни представители в областта, да се включат в пролетното почистване, той коментира, че към момента не забелязва усилия в тази посока, но че не е късно и че има още за чистене. „Ако човек иска да му е чисто, не бива да цапа и трябва да има отговорността да почисти сам. Защото чистотата не е грижа само на общината и държавата, а на всички нас”, заяви още Дончев. Той отчете, че през последните 5 години е извървян дълъг път в тази насока и габровци, както и хората от другите общини в областта, са се научили като допълнение на усилията, които полагат местните власти, да чистят сами.

Дончев коментира още, че от европейските пари за екология има очевиден смисъл и полза. „Благодарение на тях се изграждат десетки системи за управление на отпадъците, за първи път цялата система за управление на отпадъци в България ще съответства на европейските изисквания. Благодарение на европейските пари се подобрява чистотата на реките, изграждат се пречиствателни станции, водоснабдителни системи, канализационни системи, което може да се види и в Габрово”, каза Дончев. Според него ефектът от европейските средства, които учат хората да мислят „зелено”, с отговорност към природата, е видим. „Сравнете ситуацията от преди 5 години! Вижте сега колко по-чувствителни са хората на тема опазване на околната среда и биоразнообразие”, добави Дончев. Като бъдещи проекти, по които трябва да се насочат европейските средства за екология, Томислав Дончев посочи приоритетно проектите в сектора „води”. „Нуждите в България и за тръби, и канал, и пречиствателни съоръжения, без да броим язовирите, надхвърлят 10 милиарда евро. Средният процент на водозагубите е над 60, което е доста повече от средния за Европа. Това, което в момента се случва по интегрирания воден цикъл в Габрово, трябва да се случи във всеки голям български град – да имаш чиста питейна вода, да нямаш режим, да не замърсяваш реките е абсолютно задължително”, заяви още Томислав Дончев.  

По-късно той, заедно с кандидатите за народни представители Цветомир Михов, Добромир Проданов и Александър Филипов, и младежите от ГЕРБ-Габрово, засадиха цветя в района на новата алея - на ул. Аврам Гачев.


Коментари (2)
Страници:  1 
Unfortunately, QuotesChimp can't look to state governments, who are supposed to regulate insurance sellers and educate consumers and who, in the words of the Conference of [state] Insurance Reg�ulators themselves, are "underfunded, understaffed, and under-equipped." Nor can you rely on the media, which, with a few notable exceptions, has found the "insurance beat" too myste�rious. Even a business editor at the Washington Post confessed a few years ago that "nobody around here understands insurance." Well, here is a secret unlocked: Insurance is purposely made mysterious to exclude you from any role other than to sign the check.
от Gloriana на 21:18:32 01/03/2014
Why do I bother calnlig up people when I can just read this!
от Karlenis на 20:19:00 29/01/2014

Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News