Новините от Габрово и региона

         "Привествам всички за откриване на нашата трета производствена мощност в Габрово. Особено съм радостен, че наши гости са министър-председателят на България Бойко Борисов, заедно с вицепремиера Томислав Дончев и кмета на Габрово Таня Христова. Но най-важните гости днес обаче са нашите сътрудници, хората, които работят тук. Защото без тях сме нищо", каза в приветственото си слово Михаел Люке, собственик и управител на "Блазер груп" при откриване на новата фирма "Габинвест" на 21 септември.

          Той припомни, че през 1992 година бе основано първото ни предприятие на "Габинвест" в България по две причини. Едната е, че тогава работната ръка в България е била доста по- изгодна, отколкото тази в Германия. Другата причина е, че в Габрово има прекрасни ловни бази и възможности за лов.

          "Нашите служители се справяха много добре и непрекъснато се разрастваше нашия бизнес и броя на служителите.  И след като първото ни предприятие стана тясно, направихме си ново. През април 2017 година беше направена първата копка на това предприятие. Това за нас е огромна крачка и ние показахме колко държим и колко важни за нас са Габрово, България и "Габинвест". Съвсем наскоро направихме инвестиция в оборудване и производство за 8 милиона. Планирани са още инвестиции. Ние работим за най-престижните марки в света.  С 3000 заети лица ние сме в световен мащаб може би най-модерното и най-напредничавото предприятие в този сегмент. С 263 заети лица в "Габинвест" и с 8 милиона оборот.

          Не само инвестициите в техника и в сгради са важни, инвестициите във хората да изключително важни, затова работим в тясно сътрудничество с Професионално техническата гимназия и Техническия университет в Габрово.

След 26 години в Габрово ние се чувстваме тук добре, като у дома, създадохме много добри връзки.

          Използвам присъствието на най-първите лица в политиката да кажа няколко наши желания. Ще ни се малко по-бързо да работи администрацията, да има по-малко бюрокрация. За да може да има подобрение и улесняване на законодателството, свързано с експорта и да не се вдига данъчната ставка, за да можем да продължим да работим, както досега и да се разширяваме.

   Искам още веднъж да поздравя тези, които помогнаха да построим фабриката, които работят тук, които допринасят да бъдем на това място, на което сме", каза още Михаил Люке.

          "Габинвест" ЕООД произвежда и обработва компоненти за ловно и въздушни оръжия, както и прецизни спортни пистолети. Високите изисквания за качество и прецизност са предпоставка и същевременно основа и гарант за дългосрочното развитие на фирмата. Инвестициите, свързани със строителството на новото производство в Габрово, възлизат на близо 15 милиона лева. За последната година броят на служителите в завода е нараснал със 17 %.

"Държавата ще облекчи административните процедури, които се изискват при износа на продукция при производството на пневматично и ловно оръжие. С вицепремиера Дончев се разбрахме да подпомогнем продукцията, която произвеждате, по-бързо да се изнася отрегулиран този процес“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

          Министър-председателят посочи, че ниските данъци в България и ремонтите и строежите на пътища в страната привличат все повече чуждите инвеститори у нас. „С тази инфраструктура България все повече, чрез политиката на сближаване, става конкурентоспособна“, допълни премиерът Борисов.

          Той подчерта, че за година и половина правителството работи последователно върху приоритета образование - с увеличаването на учителските заплати, с модернизацията на образователната инфраструктура и с възможностите за засилено практическо обучение в училищата.

 

 


Коментари (0)
Страници:  1 
Все още няма публикувани коментари
Добавете коментар...
Вашето име: [Вход (по избор)]
Вашият E-Mail:
 
Ако не можете да прочетете кода, опреснете страницата, за да получите нов.
Код за потвърждение:
Вашият коментар тук:
Теми с продължение
News management powered by Xpression News